Aardbeien in rode wijn

((op z'n Frans) Fraises au vin rouge)

Terug naar:   DE HOMEPAGE (beginpagina)     

DE VORIGE PAGINA

RECEPT VOOR  4 personen

LET OP:  Dit nagerecht / drankje is zo lekker fris en fruitig dat je het bijna niet merkt maar het bevat alcohol (en is dus niet geschikt voor geheelonthouders en (kleine) kinderen - Tip: Kook daarvoor de wijn 5 minuten (en laat hem voor gebruik afkoelen) of vervang hem door kersen- of aardbeien-limonade).


BEREIDINGSTIJD: Circa 10 minuten

MARINERENEN / KOELEN: 2 - 3 uur.  Tip: Na 2 uur marineren zijn de aardbeien klaar en blijven nog circa 1 uur lekker. Laat ze niet langer marineren dan 3 uur, ze worden dan slap en verliezen hun kleur.

Als het beter uit komt in verband met de de planning, kunnen de aardbeien wel enkele uren voor het marineren vast schoongemaakt worden. Zet ze - bestrooid met de suiker - in de koelkast. Giet de wijn er later bij en laat ze in dat geval circa 1-1/2 tot 2  uur marineren.

AFWERKEN: 5 minuten.


BEREIDEN:

Was de aardbeien met de kroontjes er nog aan (anders komt er water in). (Tip: Was ook schone - biologisch geteelde - aardbeien, er zit een flinterdun waslaagje op dat er af moet).

Dep de aardbeien droog (met keukenpapier) en verwijder de kroontjes.

Laat kleine aardbeien heel, snijd grote in vieren of doormidden en doe ze in een - 3/4 of 1 liter grote - bewaardoos*, let er op dat er geen luchtje van de vorige inhoud in zit!

*In plaats van een bewaardos kan ook een (glazen) schaal, een weckfles of iets anders gebruikt worden dat afgesloten of afgedekt kan worden. Gebruik geen metaal, dat geeft een smaakje aan de wijn).

Strooi de suiker over de aardbeien en giet de wijn er bij.


MARINERENEN / KOELEN:

Laat de aardbeien - afgedekt -  2 tot 3 uur marineren in koelkast. Tip: Zet - als er ruimte is - de glazen ook in de koelkast (ze beslaan dan mooi in een warme omgeving).


AFWERKEN:

Schep de aardbeien en wijn in glazen. Serveer ze met een lepeltje .

BENODIGDHEDEN:

 

4 GLAZEN, inhoud ten minste 150 milliliter (= 150 gram water) (bijvoorbeeld (kleine) Champagne glazen)

4 LEPELTJES

250 gram aardbeien, zie: Info
50 gram suiker
1/4 liter rode wijn (Tip: Kies voor dit recept een jonge, fruitige rode wijn, bijvoorbeeld een Franse Beaujolais (primeur) of een Italiaanse Chianti.)

Info:

Kies zo mogelijk kleine, een beetje stevige aardbeien voor dit recept (zachte, overrijpe aardbeien worden erg week tijdens her marineren en dat is niet zo lekker).

 

TIP: Dit recept afdrukken? Gebruik de functie Bestand - Afdrukken (Engels: File - Print) van de Browser

Terug naar:   DE HOMEPAGE (beginpagina)     

DE VORIGE PAGINA

Hoewel deze pagina met veel zorg is samengesteld, kunnen er fouten in staan. ' De Kooktips Homepage' aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid  voor eventuele schade, ontstaan door het gebruiken van informatie op deze pagina. Het auteursrecht (copyright, ©) en alle andere van toepassing zijnde commerciŽle rechten, zijn onverkort voorbehouden aan 'de Kooktips Homepage'