Druif- en pistachehapjes

Terug naar:   DE HOMEPAGE (beginpagina)     

DE VORIGE PAGINA

RECEPT VOOR

circa 36 stuks

INFO: Gebruik voor dit recept bijvoorkeur de opgegeven ongepelde pistachenootjes. Zijn die er niet vervang ze dan door 100 gram gezouten gepelde pistachenootjes. Tip: Zijn die er ook niet? Wacht dan tot ze er wel zijn, met ongezouten pistachenoten of een andere notensoort is de smaak echt anders en stukken minder lekker.


BEREIDINGSTIJD: circa 30 - 45 minuten (beginnende / precieze koks doen er misschien iets langer over).

KOELEN: ten minste 1 uur

AFWERKEN: 5 minuten


BEREIDEN:
Was de tros druiven (onder de koude kraan) en laat 'm in een zeef uitlekken.

Snijd / hak de pistachenootjes  zo'n beetje zo fijn als halve rijstkorrels en doe ze daarna in een diep bord. Tip: Gebruik een groot(koks-) mes als het er
is).


Haal de druiven van de tros. Rol ze - indien nodig - op keukenpapier of een theedoek heen en weer tot ze helemaal droog zijn.

Doe de Danish blue en de verse kaas in een kom. Prak en klop ze met vork of garde door elkaar tot er een egaal glad mengsel ontstaan is. Tip: Door het kloppen wordt de kaas dunner, ongeveer zo dik als yoghurt.

Pak 2 theelepeltjes en *wentel daarmee een druif door het kaasmengsel tot hij rondom met een dun laagje kaas (circa 1 - 2 millimeter dik) bedekt is. Tip: Klop als dit niet lukt - omdat het kaasmengsel te dik is - een beetje melk of (koffie-)room door het kaasmengsel.

Laat de druif in het bord met de fijngehakte pistachenootjes vallen.

 

Strooi wat gehakte nootjes op de druif en rol 'm daarna door de gehakte nootjes tot hij er rondom mee bedekt is.

 

Herhaal vanaf  *tot het kaasmengsel, de druiven of nootjes op zijn en leg druiven die klaar zijn naast elkaar op een schone schaal (of platte borden).

 

Dek de druiven losjes af met plastik huishoudfolie, zet ze in de koelkast en laat ze ten minste een uur opstijven.

 

AFWERKEN:

Haal de druiven uit de koelkast en steek er cocktailprikkers in.

BENODIGDHEDEN:

(circa 36) houten cocktailprikkers

1 tros, 250 gram pitloze witte druiven
200 gram geroosterde, gezouten pistache nootjes (hele, niet gepeld), zie: INFO (rechts hiernaast)
100 gram rijpe! zachte Danish Blue zonder korst, zie: Info
50 gram verse (geiten- of room) kaas

misschien: een eetlepel melk of (koffie-) room
 

Info: Er zijn twee soorten Danish blue, een harde soort met sterke smaak die op Roquefort lijkt en verpakt is in een gesloten plastik doosje en de voor dit recept gebruikte zachte, milde soort verpakt in een aluminium wikkel. Deze soort wordt rijp en smeuÔg op dezelfde manier als Camembert.

 

Controleer na aankoop even of de kaas al rijp en smeuÔg is, zo niet bewaar hem dan buiten de koelkast tot dat wel zo is. Bewaar hem daarna in de koelkast.

TIP: Dit recept afdrukken? Gebruik de functie Bestand - Afdrukken (Engels: File - Print) van de Browser

Terug naar:   DE HOMEPAGE (beginpagina)     

DE VORIGE PAGINA

Hoewel deze pagina met veel zorg is samengesteld, kunnen er fouten in staan. ' De Kooktips Homepage' aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid  voor eventuele schade, ontstaan door het gebruiken van informatie op deze pagina. Het auteursrecht (copyright, ©) en alle andere van toepassing zijnde commerciŽle rechten, zijn onverkort voorbehouden aan 'de Kooktips Homepage'