Gefrituurde gepaneerde(gepocheerde) eieren

Terug naar:   DE HOMEPAGE (beginpagina)     

DE VORIGE PAGINA

RECEPT VOOR

6 stuks

INFO: Deze gepaneerde eieren kunnen een dag voordat ze gefrituurd worden gemaakt worden. De eerste keer (en misschien ook later nog wel) dat deze eieren gemaakt worden gaat er vast wel wat mis. Daarmee  is rekening gehouden er zijn  3 reserve eieren. Tip: Kies voor een eerste poging de kleinere Medium soort, die is iets makkelijker te pocheren en ook handelbaarder tijdens het paneren.

SERVEERTIP: De gepaneerde eieren kunnen (in een servetje) als snack gegeten worden, maar ook als lunch met brood en een gemengde salade met radijs of als vleesvervanger bij een warme maaltijd (Tip: Maak voldoende: Deze gepaneerde eieren zijn niet duur en er is een grote kans dat sommige figuren er meer dan één lusten.)

Let op: Rauwe eieren (in dit geval de zachte dooiers) kunnen soms salmonella bacteriën bevatten. Gezonde volwassenen en oudere kinderen zullen daar geen problemen mee krijgen, maar het is niet verstandig om deze eieren te maken voor babi's, jonge kinderen, erg oude mensen en personen met een zwakke gezondheid. Gebruik daarvoor hardgekookte eieren of pocheer de eieren extra lang tot de dooier gestold is. Tip:Als er twee soorten gemaakt worden zijn gekookte eieren handiger, ze zijn anders van vorm en makkelijk te herkennen.

 


VOORBEREIDINGSTIJD (eieren pocheren): circa 30 minuten

PANEREN: circa 20  - 30 minuten

FRITUREN: 3 - 5 minuten - opwarmen frituurpan niet meegerekend


VOORBEREIDEN:

Scheur 3 vellen keukenpapier af en leg ze boven op elkaar op een bord.

 

Pocheer 6 eieren en laat ze op het bord met het keukenpapier afkoelen. (Klik hier voor hulp bij het pocheren van de eieren)

 

Dek de eieren af met plastik huishoudfolie en zet ze tot gebruik in de koelkast.


PANEREN:

Pak 3 diepe borden. 

Roer in het eerste bord de bloem, het zout en de peper goed door elkaar.

Kluts in het tweede bord een ei los (met een vork).

Doe het paneermeel (met eventueel de Parmezaanse kaas er door geroerd) in het derde bord.

Zet een bord of schaal klaar om de gepaneerde eieren op te leggen.

 

Wentel de gepocheerde eieren (voorzichtig) door de bloem tot ze er rondom mee bedekt zijn, schud overtollige bloem er af.

 

Wentel de eieren daarna - één voor één - door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel. Tip: Was na het paneren de handen, gooi restanten paneermeel, bloem en ei weg en ruim het gebruikte keukengerei op.

 

Zet de gepaneerde eieren (losjes afgedekt met plastik folie) ten minste 1/2 uur in de koelkastLet op: Sla dit liever niet over, de paneerlaag wordt door koelen stevig en de dooier blijft vloeibaar tijdens het frituren als de eieren een koude start hebben als ze de frituurpan in gaan)

of ga verder met:

 

FRITUREN.

Verwarm de frituurpan tot 180 graden Cesius.

 

Doe de gepaneerde eieren naast elkaar in een frituurmandje en frituur ze goudbruin en krokant (dit duurt circa 3 - 5 minuten).

 

BENODIGDHEDEN:

 

EEN FRITUURPAN MET OLIE, zie: Tips

 

10  verse eieren (M of L), zie: Info

2 zeer volle eetlepels tarwebloem (zo veel als er op kan)

2 volle theelepels zout, zie: Tips

1/2 theelepel peper

circa 50 gram (3 - 4 volle eetlepels) paneermeel

 

eventueel:

circa 25 gram fijn geraspte Parmezaanse kaas (uit een zakje, supermarkt), zie: Tips

 

voor op tafel:

(versgemalen) peper en zout
 

Info: De eieren moeten vers zijn om goed de kunnen pocheren, er zijn er (6 + 1) nodig, er is op 3 reserve gerekend voor eventuele foutjes tijdens het pocheren (Tip: Minder handige personen, die bij het breken van een ei vaak een dooier laten sneuvelen kunnen overwegen hardgekookte eieren te gebruiken of een extra doos eieren in huis halen).

 

Tips:

De eieren kunnen ook in een pan met circa 5 centimeter (frituur- of zonnebloem)olie gefrituurd worden, keer ze na een paar minuren frituren een keer om.

 

Het lijkt dat er te veel zout in de bloem gaat, maar er komt maar weinig aan de eieren te zitten, niet alle bloem wordt gebruikt.

 

1/3 tot de 1/2 van het paneermeel kan vervangen worden door fijn geraspte Parmezaanse kaas. Tip: Bevat zout, gebruik geen of minder zout in de bloem.

TIP: Dit recept afdrukken? Gebruik de functie Bestand - Afdrukken (Engels: File - Print) van de Browser

Terug naar:   DE HOMEPAGE (beginpagina)     

DE VORIGE PAGINA

Hoewel deze pagina met veel zorg is samengesteld, kunnen er fouten in staan. ' De Kooktips Homepage' aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid  voor eventuele schade, ontstaan door het gebruiken van informatie op deze pagina. Het auteursrecht (copyright, ©) en alle andere van toepassing zijnde commerciële rechten, zijn onverkort voorbehouden aan 'de Kooktips Homepage'