Groene asperges met sinaasappel -balsamico saus en sesamzaadjes

Terug naar:   DE HOMEPAGE (beginpagina)     

DE VORIGE PAGINA

RECEPT VOOR  2 personen

SERVEERTIP: Deze asperges zijn lekker met gebakken aardappelen en biefstuk (of een tartaartje)


BEREIDINGSTIJD: circa 30 minuten


VOORBEREIDEN:
Snijd de onderste houtachtige stukken van de asperges af (circa 2 centimeter, bij het afsnijden mag het mes nauwelijks weerstand ondervinden) of pak de asperges- één voor één - aan de onderkant vast en buig de bovenste helft om tot de asperge breekt.


Schil de asperges van de kop af naar beneden met een dunschiller. De bovenste 5 centimeter  (de kop) hoeft niet geschild te worden.

 

Was de asperges.

 

BEREIDEN:

Pak een steelpannetje en kook daarin het sinaasappelsap, de olijfolie, de balsamicoazijn en de suiker in tot een net iets stroperige saus (die nog wel makkelijk van een lepel af loopt). Let goed op dat de saus niet te ver inkookt en aanbrandt, zet de hittebron uit als hij klaar is.

 

Leg de asperges plat in een grote kookpan en doe er een bodempje water bij. Tip: Is de pan te klein snijd de asperges dan doormidden. Leg de onderste helften onderin in de pan. De toppen zijn het snelste gaar.

 

Strooi dun zout over de asperges.

 

Kook de asperges - met een deksel op de pan - beetgaar. Tip: De kooktijd is - afhankelijk van de versheid en dikte van de asperges - circa 5 - 15 minuten. Af en toe even controleren.

 

Intussen:

Rooster de sesamzaadjes - al roerend - in een droge koekenpan lichtbruin. Let op: Haal ze daarna meteen uit de hete pan, anders verbranden ze.

AFWERKEN:

Giet het kookvocht van de asperges af en meng ze met de saus.

 

Leg de asperges op een schaal of borden en strooi er sesamzaadjes en versgemalen peper over.

BENODIGDHEDEN:

500 gram groene asperges
 

voor de saus:
8 eetlepels sinaasappelsap
2 eetlepels Balsamico azijn (donkere)
2 eetlepels olijfolie
1 afgestreken theelepel suiker

 

verder
1 volle eetlepel sesamzaadjes
(vers gemalen) peper
 

TIP: Dit recept afdrukken? Gebruik de functie Bestand - Afdrukken (Engels: File - Print) van de Browser

Terug naar:   DE HOMEPAGE (beginpagina)     

DE VORIGE PAGINA

Hoewel deze pagina met veel zorg is samengesteld, kunnen er fouten in staan. ' De Kooktips Homepage' aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid  voor eventuele schade, ontstaan door het gebruiken van informatie op deze pagina. Het auteursrecht (copyright, ©) en alle andere van toepassing zijnde commerciële rechten, zijn onverkort voorbehouden aan 'de Kooktips Homepage'