Peer, granaatappel en dadel dessert

Terug naar:   DE HOMEPAGE (beginpagina)     

DE VORIGE PAGINA

RECEPT VOOR

4 - 6 personen

INFO: Dit is een heel gezond nagerecht (of tussendoortje) met veel fruit en weinig vet. Ook nog eens lekker 'romig' (Tip: Eigenlijk is het smeuÔg maar ommige mensen hoeven niet te weten dat er kwark in zit).

SERVEERTIP: Dit dessert kan op gewoon (gemengd) in een schaaltje geserveerd worden of  meer luxe in laagjes in glazen (bijvoorbeeld na een chique diner, zie voor meer daarover AFWERKEN ergens hieronder)

TIPS:

Degenen die suikervrij willen eten kunnen de suiker vervangen door zoetstof.

De gewone versie van dit dessert kan enkele uren van te voren gemaakt en gemengd worden. Voor de luxe versie is het beter om de peren apart te houden en die pas kort voor het afwerken door het andere fruit te mengen (om bruin worden te voorkomen).

 


BEREIDINGSTIJD: circa 20 - 30 minuten


BEREIDEN:

Snijd de granaatappel overdwars doormidden (in een bovenste helft met de kroon en een onderste helft) en haal de pitjes er uit*.

*Tip: Houd de helften van de granaatappel met de snijkant naar beneden boven een schaal of diep bord. Klop er hard op (bijvoorbeeld met een houten lepel), de pitjes vliegen er dan vanzelf uit.

 

Snijd de dadels in de lengte door midden, verwijder de pitten en snijd ze daarna in stukjes (circa 1/2 - 1 centimeter groot). Doe ze bij de granaatappelpitjes.
 

Schil de peren, snijd ze in vier parten en verwijder het klokhuis en het harde stuk van de steelaanzet.

 

Snijd de parten peer in blokjes (circa 1 centimeter groot) en doe die bij het andere fruit.

 

Meng het fruit.

 

Doe de kwark, de koffiemelk en 3 eetlepels suiker in een kom en klop ze egaal glad. Tip: De opgegeven hoeveelheid suiker is voldoende als de peer zoet en de kwark niet al te zuur is. Proef voor de zekerheid een beetje van de fruitmix samen met het kwarkmengsel. Maak het kwarkmengsel als het nodig is nog wat zoeter.

 

AFWERKEN:

Meng (voor een doordeweeks toetje) de fruitmix door het kwarkmengsel en verdeel het over 4 (of 6) schaaltjes.

of maak als volgt een elegant dessert:

Schep een laagje kwarkmengsel in 6 glazen en schep daarop een laagje fruitmengsel (gebruik ongeveer de helft van beide en verdeel dat).

Herhaal de laagjes nog een keer met het resterende kwarkmengsel en de overgebleven fruitmix.

 

BENODIGDHEDEN:

100 gram dadels (met pit)

1 granaatappel (circa 150 - 200 gram pitjes), zie: Info

2 - 3 handperen (samen circa 200 - 250 gram blokjes)

500 gram magere kwark (0% vet)

3/4 deciliter (= 75 gram / 6 eetlepels) halvolle koffiemelk (4% vet)

3 (of meer) afgestreken eetlepels suiker (of een andere zoetstof) naar smaak

TIP: Dit recept afdrukken? Gebruik de functie Bestand - Afdrukken (Engels: File - Print) van de Browser

Terug naar:   DE HOMEPAGE (beginpagina)     

DE VORIGE PAGINA

Hoewel deze pagina met veel zorg is samengesteld, kunnen er fouten in staan. ' De Kooktips Homepage' aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid  voor eventuele schade, ontstaan door het gebruiken van informatie op deze pagina. Het auteursrecht (copyright, ©) en alle andere van toepassing zijnde commerciŽle rechten, zijn onverkort voorbehouden aan 'de Kooktips Homepage'