Russische dressing

Terug naar:   DE HOMEPAGE (beginpagina)     

DE VORIGE PAGINA

RECEPT VOOR circa 2 deciliter

INFO:

Russische dressing komt niet uit Rusland maar is een Amerikaanse uitvinding van begin 20e of eind 19e eeuw. De dressing was vooral populair in de jaren 60 van de 20e eeuw. Er is weinig Russisch aan behalve misschien het gebruik van de augurk en mierikswortel.

 

De dressing is er in vele varianten, vanaf heel simpel en mild tot pikant pittig. Hij wordt ondermeer gebruikt voor salades, gekookte en gepocheerde eieren.  

 

Tip: Maak voor kinderen de milde versie.

Tip: Er is een recept voor (Frisee-) andijviesalade met Russische dressing (Klik daarvoor hier) .

 

WEETJE:

Er wordt beweerd dat de naam van de Russische dressing afgeleid is van een klassieker uit de Franse keuken: De sauce russe froide (koude Russische saus). Er is wel wat fantasie voor nodig want de Russische dressing lijkt daar wat ingrediŽnten betreft helemaal niet op. * Sauce russe froide bestaat namelijk uit gelijke delen kaviaar en gezeefde ingewanden van kreeft, die worden gemengd met vier keer zoveel mayonaise. De saus wordt daarna op smaak gebracht met een beetje milde mosterd. (*Bron: De Larousse Gastronomique)

 


BEREIDINGSTIJD: circa 10  minuten

 


BEREIDEN:

Meng alle ingrediŽnten door elkaar.

 

Tip: Als er als basis voor de saus geen zelfgemaakte mayonaise gebuikt wordt is de dressing - mits schoon er gewerkt en goed afgedekt  is - even lang houdbaar in de koelkast als de gebruikte ingrediŽnten  (zie voor de houdbaarheid daarvan de verpakking).

BENODIGDHEDEN:

voor de milde versie:

1 deciliter mayonaise

1/2 deciliter tomaten ketchup

2 eetlepels vocht uit een pot zoetzure augurken

een zeer fijn gesneden of een geraspte augurk (laat die voor een gladde versie weg)

 

eventuele extra's voor een pikante versie:

mierikswortel (uit een potje, geraspt of pasta)

Tabasco (of cayennepeper-poeder)

TIP: Dit recept afdrukken? Gebruik de functie Bestand - Afdrukken (Engels: File - Print) van de Browser

Terug naar:   DE HOMEPAGE (beginpagina)     

DE VORIGE PAGINA

Hoewel deze pagina met veel zorg is samengesteld, kunnen er fouten in staan. ' De Kooktips Homepage' aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid  voor eventuele schade, ontstaan door het gebruiken van informatie op deze pagina. Het auteursrecht (copyright, ©) en alle andere van toepassing zijnde commerciŽle rechten, zijn onverkort voorbehouden aan 'de Kooktips Homepage'