Chocolade chips

Terug naar:   DE HOMEPAGE (beginpagina)     

DE VORIGE PAGINA

RECEPT VOOR

circa 90 gram chips

INFO:

Deze zelfgemaakte chocoladechips houden hun vorm in koude gerechten, in warme smelten ze. Ze zijn met behulp van een magnetronoven en wat plastik diepvrieszakjes makkelijk te maken. Tip: Het spuiten is een leuk klusje voor jeugdige helpers. Reken in dat geval op wat extra chocolade voor stiekeme snoepers!


BEREIDINGSTIJD: circa 25 minuten


BEREIDEN:

Even vooraf:

Er wordt steeds een kleine hoeveelheid chocolade gesmolten omdat die makkelijk verwerkt kan worden voordat die te stijf wordt om te spuiten

Er wordt niet met een spuitzak, maar met plastik zakjes gewerkt omdat ze doorzichtig zijn en helemaal leeg gespoten kunnen worden. Bijkomend voordeel is dat ze na afloop - in plaats van schoongemaakt - gewoon weggegooid kunnen worden

 

Leg een siliconenbakmat op het werkblad.

 

*Breek 4 - 5 blokjes van de chocoladereep af en doe ze in een plastik zakje.

 

Schuif de chocolade naar één van de punten van het zakje en leg het zakje met de chocolade in de magnetron.

 

**Zet de magnetron (op de hoogste stand) 30 seconden aan. Controleer de blokjes chocolade en herhaal vanaf ** tot ze aan de rand zacht beginnen te worden.

 

Zet de magnetron - nu nog zo vaak als nodig - steeds 10 seconden aan tot de chocolade helemaal gesmolten is. Tip: Probeer het niet in grotere stappen te doen de chocolade kan dan te heet worden en verbranden.

 

Draai het zakje om de chocolade heen aan en werk zo alle chocolade (zonder lucht erbij) in de hoek van het zakje. Tip: Beginners en koks met jeugdige assistenten doen er verstandig aan om het zakje nu dicht te knopen.

 

Knip een heel klein puntje van de punt van het plastik zakje af.

 

Druk op het zakje en spuit er kleine hoopjes chocolade mee op de siliconen bakmat, trek het spuitzakje na elk hoopje steeds recht omhoog weg. Tip: Voorkom dat het een smeerboel wordt omdat het zakje of iets anders de eerder gemaakte hoopjes raakt.  Maak rijen, begin bovenaan. Rechtshandige personen werken (zoals ze schrijven ) het handigst van links naar rechts. Linkshandige personen doen dit het makkelijst andersom.

 

Begin weer vanaf  *Breek 4 - 5 blokjes ....  (ergens hierboven)

 

Laat de chocolade chips afkoelen en opstijven. Tip: Kan gewoon bij kamertemperatuur maar gaat als er ruimte is sneller in de koelkast. Schuif de siliconen bakmat op een grote snijplank of iets dergelijks om hem te verplaatsen.

 

Maak de afgekoelde chocolade chips niet met warme handen los van de siliconenmat maar gebruik daarvoor een pannenkoekenmes of een lepel.
 

BENODIGDHEDEN:

EEN MAGNETRONOVEN

6 (kleine) diepvrieszakjes, zie: Info

EEN SILICONEN BAKMAT (of een vel bakpapier of aluminiumfolie)


1 reep (100 gram) chocolade, naar keuze melk- bittere- of witte (zonder nootjes of andere toevoegingen). Tip: Let op de houdbaarheidsdatum, als de chocolade te oud geworden is smelt hij niet goed meer.

 

Info: Er worden diepvrieszakjes gebruikt omdat ze verhit mogen worden en altijd de rechte onderkant hebben die nodig is. Bovendien zijn ze steviger dan de meeste boterham zakjes en knappen daardoor niet zo snel kapot.

TIP: Dit recept afdrukken? Gebruik de functie Bestand - Afdrukken (Engels: File - Print) van de Browser

Terug naar:   DE HOMEPAGE (beginpagina)     

DE VORIGE PAGINA

Hoewel deze pagina met veel zorg is samengesteld, kunnen er fouten in staan. ' De Kooktips Homepage' aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid  voor eventuele schade, ontstaan door het gebruiken van informatie op deze pagina. Het auteursrecht (copyright, ©) en alle andere van toepassing zijnde commerciële rechten, zijn onverkort voorbehouden aan 'de Kooktips Homepage'