Hokey pokey ijs

Terug naar:   DE HOMEPAGE (beginpagina)     

DE VORIGE PAGINA

RECEPT VOOR

8 - 10  bolletjes ijs

SERVEERTIP: Dit ijs is echt lekker  maar ook behoorlijk zoet, serveer het in kleine porties, bijvoorbeeld in ijsconen.

Weetje: Hokey pokey is de Niew Zeelandse naam voor het snoep waarmee dit ijs gemaakt wordt, in de rest van de wereld is dat snoep beter bekend als  Honycomb candy (klik  hier voor het recept)


BEREIDINGSTIJD: Circa 15 - 20 minuten.

WACHTEN OP BEVRIEZEN:  1 - 3 uur


BEREIDEN:

Haal het vanille-ijs uit de diepvriezer en laat zo zacht worden dat het makkelijk omgeschept kan worden. Tip: Houd het goed in de gaten en zorg er voor dat het ijs niet te ver ontdooit. Schep het zo nodig een keer om en laat het niet vloeibaar worden (want dan wordt het ijs later erg hard en ontstaan er scherpe ijskristallen als het weer ingevroren wordt).

 

Intussen:

Verkruimel de stukken honeycomb candy. Maak er geen poeder van, laat de stukjes in grootte variŽren van een rijstkorrel tot een doperwt.  Tip: Dit gaat erg goed in een vijzel, is die er niet doe ze dan in een plastik zak en bewerk ze met een deegroller, de onderkant van een pan of iets anders zwaars.

 

Verder (als het ijs zacht genoeg is):

Meng de stukjes honeycomb door het ijs  Tip: Gebruik een vork en roer niet te lang, de stukjes lossen dan helemaal op en dat is niet de bedoeling.

 

Zet het ijs daarna zo snel mogelijk weer in de diepvriezer (afgedekt met een deksel of plasticfolie) en laat het hokey pokey ijs in circa 1 - 3 uur (afhankelijk van het vermogen van de vriezer) weer goed stijf en koud worden.
 

BENODIGDHEDEN:

 

EEN KOELKAST MET DIEPVRIESVAK of EEN DIEPVRIEZER

 

 1 liter (= 500 gram) vanille-ijs

circa 90 gram (=  de helft van het recept voor) Honycomb candy (klik daarvoor hier)

eventueel:

ijskonen om het ijs in te serveren

TIP: Dit recept afdrukken? Gebruik de functie Bestand - Afdrukken (Engels: File - Print) van de Browser

Terug naar:   DE HOMEPAGE (beginpagina)     

DE VORIGE PAGINA

Hoewel deze pagina met veel zorg is samengesteld, kunnen er fouten in staan. ' De Kooktips Homepage' aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid  voor eventuele schade, ontstaan door het gebruiken van informatie op deze pagina. Het auteursrecht (copyright, ©) en alle andere van toepassing zijnde commerciŽle rechten, zijn onverkort voorbehouden aan 'de Kooktips Homepage'