Hot dog (Niew Yorkse stijl)

Terug naar:   DE HOMEPAGE (beginpagina)     

DE VORIGE PAGINA

RECEPT VOOR

6 hotdogs

INFO: Een hotdog wordt doorgaans als snack gegeten. In z'n simpelste vorm is het een warme (vaak lange knak-) worst op een broodje. Afhankelijk van waar hij geserveerd wordt komen er nog allerlei extra's op.

SERVEERTIP: Bij hotdogs zijn de toppings optioneel, het is beleefd om te informeren wie wat op z'n dog wil hebben! Tip: De meeste kinderen zijn niet gek op zuurkool en mosterd. Sommigen vinden tomatenketchup wel erg lekker.

Weetje:

Voor echte hotdogs geldt: 'Don't dress the bun, always dress the dog' (en dat betekent dat de extra's niet op het broodje maar op de worst thuishoren).

 

Traditioneel wordt voor het koken van hot dogs 'dirty water' (vuil water) gebruikt, niet bedorven, maar bruin (veroorzaakt door toevoegingen als komijn, nootmuskaat, uienpoeder en vocht uit de worst).

 


BEREIDINGSTIJD: circa 20 minuten (het maken van de uiensaus niet meegerekend)


 

BEREIDEN:

Knijp het vocht uit de zuurkool (met de hand).

 

Doe de zuurkool in een pan met een beetje water en kook hem zacht. Tip: Dit is de gewoonte, maar hoeft niet, de zuurkool kan ook rauw gebruikt worden.

 

Maak de hotdogs warm in het vocht uit de pot.

 

Snijd de broodjes open, maar niet doormidden. Tip: Verwarm steeds 2 broodjes een halve minuut in de magnetron, daar worden ze lekker vers door.

 

Besmeer de onderste helft van de broodjes dun met mosterd of spuit of schep later mosterd naar smaak boven op de belegde hotdog
 

Leg in elk broodje een hotdog en beleg die met zuurkool en uiensaus.

 

 


 

BENODIGDHEDEN:

6 hot dog worstjes (uit een glazen pot, elk 50 gram)

6 hotdog broodjes (extra lange witte zachte puntbroodjes, elk 60 gram )

250 gram zuurkool (1/2 pakje)
1 x Nieuw Yorkse snack-kar uiensaus (Klik hier voor het recept)

mosterd (gladde, liefst pikante, uit een potje of een tube)

 

TIP: Dit recept afdrukken? Gebruik de functie Bestand - Afdrukken (Engels: File - Print) van de Browser

Terug naar:   DE HOMEPAGE (beginpagina)     

DE VORIGE PAGINA

Hoewel deze pagina met veel zorg is samengesteld, kunnen er fouten in staan. ' De Kooktips Homepage' aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid  voor eventuele schade, ontstaan door het gebruiken van informatie op deze pagina. Het auteursrecht (copyright, ©) en alle andere van toepassing zijnde commerciŽle rechten, zijn onverkort voorbehouden aan 'de Kooktips Homepage'