Pindakoekjes

Terug naar:   DE HOMEPAGE (beginpagina)     

DE VORIGE PAGINA

RECEPT VOOR

circa 20 - 25 koekjes

INFO: Deze koekjes lukken altijd, tijdens het bakken even in de oven kijken kan zelfs geen kwaad (alleen duurt het bakken dan natuurlijk wel langer.....)


BEREIDINGSTIJD: circa 30 - 45 minuten

OVENTIJD: circa 15 - 20 minuten


BEREIDEN:

Leg 75 gram pinda's opzij (die worden later boven op de koekjes gebruikt).

 

Let de overige 150 gram pinda's op een grote snijplank en snijd ze in grove stukken (mag verschillen, gemiddeld circa 1/4 pinda).

 

Haal de bakplaat uit de oven, beleg hem met bakpapier of vet hem in. Tip: Gebruik daarvoor een spray of stukje keukenpapier met een beetje olie.

 

Verwarm de oven voor:

Een gewone elektrische oven op 175 graden Celsius, een heteluchtoven / combimagnetron op 160 graden Celsius, een gasoven op stand 3.

 

Pak de keukenmachine en zet de dikke garde er in.

 

Snijd de margarine in blokjes en doe die in de mengkom. Tip: De margarine moet zacht zijn, is hij dat niet, verwarm hem dan in de magnetron. Let op: Haal de verpakking er eerst van af, die bevat soms metaal dat niet in de magnetron mag. Gebruik een magnetronschaal of iets van aardewerk of een glazen schaal. Schakel de magnetron eest 30 seconden in (op hoog vermogen) en dan nog steeds een aantal keren 10 seconden in tot de margarine zacht is. Laat hem niet smelten!
 

Doe de suiker en vanillesuiker bij de margarine en klop ze door elkaar tot er een glad crèmekleurig mengsel ontstaan is.

 

Voeg het ei toe en klop het door de botercrème.

 

Doe de bloem er bij en klop die er door. Tip: Begin op de langzame stand en zet de machine later harder,  anders stuift het heel erg!

 

Doe de gehakte pinda's er bij en meng ze door het deeg. Zet daarna de keukenmachine meteen uit.

 

Strooi wat bakmeel op het werkblad of een siliconenbakmat en leg het deeg er op.

Wrijf de handen in met bakmeel en kneed het deeg tot één geheel. Vorm er een bal van.


Pak steeds een stukje van het deeg  (circa 30 gram) en rol er tussen de handpalmen een balletje van. Tip: Wrijf de handen af en toe in met bakmeel.

Leg de balletjes - met ten minste 6 centimeter tussenruimte - op de bakplaat en druk iets plat, zodat ze net niet wegrollen. Tip: Zijn er te veel voor de bakplaat, gebruik dan een tweede bakplaat of bak later nog een portie koekjes op dezelfde bakplaat. Laat die wel eerst volledig afkoelen!

 

Beleg de deegballetjes met de bewaarde pinda's: Leg ze strak tegen elkaar aan,  ze verspreiden vanzelf als de balletjes inzakken tijdens het bakken. Duw ze iets aan zodat ze niet van de deegballetjes af rollen.
 

BAKKEN:
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in circa 20 minuten gaar en lichtbruin. Tip: Kijk na 15 minuten af en toe, ovens verschillen  soms iets.

Laat de koekjes even iets afkoelen en maak ze daarna (met een pannenkoekenmes) los van de bakplaat.

Laat de koekjes op een (oven-)rooster verder afkoelen.

BENODIGDHEDEN:

EEN KEUKENMACHINE (of een handmixer en een kom)
EEN OVEN
EEN BAKPLAAT
bakpapier of (circa 1/2 eetlepel) olie of margarine voor het invetten van de bakplaat
 

225 gram geroosterde zoute pinda's
125 gram harde margarine uit een pakje, op kamertemperatuur
1 zakje vanillesuiker
150 gram suiker

1 groot ei (L)
200 gram zelfrijzend bakmeel

 

TIP: Dit recept afdrukken? Gebruik de functie Bestand - Afdrukken (Engels: File - Print) van de Browser

Terug naar:   DE HOMEPAGE (beginpagina)     

DE VORIGE PAGINA

Hoewel deze pagina met veel zorg is samengesteld, kunnen er fouten in staan. ' De Kooktips Homepage' aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid  voor eventuele schade, ontstaan door het gebruiken van informatie op deze pagina. Het auteursrecht (copyright, ©) en alle andere van toepassing zijnde commerciële rechten, zijn onverkort voorbehouden aan 'de Kooktips Homepage'