Roomkaas-botercrème

(buttercream frosting)

Terug naar:   DE HOMEPAGE (beginpagina)     

DE VORIGE PAGINA

RECEPT VOOR

1 portie (400 gram)

INFO: Deze roomkaas-botercrème is niet overdreven zoet zoals de meeste recepten die vergelijkbaar zijn met het oorspronkelijke recept voor buttercream frosting. Hij kan gebruikt worden voor het besmeren en decoreren van cupcakejes, taarten, koekjes enzovoorts. Breng hem aan met een (breed)mes of gebruik een spuitzak.

De hoeveelheid (400 gram) is voldoende voor het besmeren van 24 kleine cakejes (cupcakes) of het spuiten van een dikke toef op 15 - 18 cakejes.

TIP:  Roomkaas-botercrème is gekoeld een week houdbaar (Let op: Alleen als er vingers of gebruikte lepels in terechtkomen!)


BEREIDINGSTIJD: 10 minuten

KOELEN:  1/2 uur (in de vriezer) of ten minste 1 uur in de koelkast.


BEREIDEN:

Snijd de boter in blokjes* en doe ze in een mengbeker of -kom. *Als de boter erg zacht is mag hij er in één stuk in.

 

Zet de dikke garde (niet de deeghaak!) in de mixer / keukenmachine  en klop de boter een paar minuten tot hij licht van kleur en romig is.

 

Doe de roomkaas er bij en klop die er door.

 

Doe de poedersuiker bij het botermengsel en meng die er met een spatel door (of doe het op de laagste stand met de mixer / keukenmachine. Zeker niet niet hard kloppen, dat stuift geweldig).

 

Klop de roomkaas-botercrème - nadat de poedersuiker erdoor gemengd is - nog even goed door met de mixer / keukenmachine.

 

De roomkaas-botercrème is nu zacht door het kloppen en moet goed koud en stijf worden. Zet 'm  daarvoor (afgedekt met plasticfolie) circa 1/2 uur (niet langer, dan bevriest hij) in de diepvriezer of  minstens 1 uur in de koelkast.

BENODIGDHEDEN:

EEN HANDMIXER of EEN KEUKENMACHINE

(of een garde en veel ellebogenstoom)

EEN SPATEL
 

200 gram roomkaas

100 gram zachte roomboter (ongezouten), zie: Info

100 gram poedersuiker

Info: Boter wordt zacht bij kamertemperatuur, haal hem enkele uren voor gebruik uit de koelkast. Vergeten? Gebruik de magnetron. Eerst 20 seconden daarna steeds 10 seconden tot hij zacht genoeg is. Let op: De verpakking bevat soms metaal: Niet gebruiken! Probeer ook niet sneller te gaan dan smelt de boter van binnenuit.

 

TIP: Dit recept afdrukken? Gebruik de functie Bestand - Afdrukken (Engels: File - Print) van de Browser

Terug naar:   DE HOMEPAGE (beginpagina)     

DE VORIGE PAGINA

Hoewel deze pagina met veel zorg is samengesteld, kunnen er fouten in staan. ' De Kooktips Homepage' aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid  voor eventuele schade, ontstaan door het gebruiken van informatie op deze pagina. Het auteursrecht (copyright, ©) en alle andere van toepassing zijnde commerciële rechten, zijn onverkort voorbehouden aan 'de Kooktips Homepage'