Barbecue / Grill spiesen:

Grillworst met appel

Terug naar:   DE HOMEPAGE (beginpagina)     

DE VORIGE PAGINA

RECEPT VOOR 8 spiesen

INFO:

Vette grillworsten - die helaas zo makkelijk weghappen - worden op deze manier ineens een stuk eleganter en gezonder (die ene worst lijkt echt stukken meer als hij over twee spiesen verdeeld is en de appel gaat vanzelf mee naar binnen). Ze zijn lekker met de honing-mosterdsaus (uit het recept) maar ook met kant en klare barbecuesaus of curry gewŁrz saus (= curry ketchup).

Met brood en een salade kunnen deze spiesen als een volledige maaltijd dienst doen. Tip: Probeer deze eens: Komkommer-ananas salade (pikante) (Klik hier voor het recept)

TIP: Ook kinderen die grillworst vaak te pittig gekruid vinden eten deze spiesen (zonder de honing-mosterdsaus) graag als ze er hun favoriete barbecuesaus bij krijgen.

LET OP:

Deze spiesen moeten kort* voor het barbecueŽn / grillen gemaakt worden omdat de appel anders bruin verkleurt.

* Niet langer dan circa een half uur van te voren. De worst kan wel eerder gesneden worden.


BEREIDINGSTIJD: circa 20 minuten 


BEREIDEN:

Snijd de vier grilworsten elk in 8 even dikke plakken. Tip (voor degenen die geen timmermansoog hebben): Snijd de worsten eerst door midden en de helften daarna steeds in 4 plakken.

Was de appel goed en droog hem af. Snijd de appel (van boven naar beneden) in 4 parten.

Verwijder het klokhuis uit de parten appel en halveer ze (ook weer van boven naar beneden - zo dat er in totaal 8 dunne parten
ontstaan).

Snijd de dunne appelparten in 3 gelijke stukken.

Besprenkel de stukken appel met citroensap en 'hussel' ze met de hand door elkaar (dit is nodig om het citroensap over het oppervlak te verdelen zodat dat de appel niet bruin verkleurt).

Rijg op alle spiesen 4 stukken worst en 3 stukken appel (begin met worst en eindig met worst).

Dek de spiesen tot gebruik af met plastic huishoudfolie en zet ze in de koelkast.

Roer de benodigdheden voor de saus in een kommetje door elkaar.


BARBECUEňN / GRILLEN:
Grill de spiesen op een ingevet rooster op de barbecue (of onder een hete ovengrill) tot de worst bruin kleurt en de appel net zacht is. Keer ze af en toe en bestrijk ze tijdens het grillen - indien gewenst - met de honing-mosterdsaus.

BENODIGDHEDEN:

plastic huishoudfolie

8 SPIESEN (hout of metaal), zie: Tip

1 zoetzure appel
4 (voorgegaarde) braad of grillworsten, zie Info

1 eetlepel citroensap, zie: Tip

voor de saus:
honing, mosterd en olie - elk 2 afgestreken eetlepels
een kwastje

 

Tip: Leg houten spiesen tenminste een uur voor gebruik in water om verbranden tijdens het barbecuen te voorkomen.

Info:

De grillworst die voor dit recept gebruikt is wordt verkocht  in vacuŁmverpakking (per 6 stuks - samen 500 gram) en is in supermarkten (zoals de Aldi en Lidl) buiten de koeling te vinden.

 

Tip:

Citroensap is te koop in de (gewone) supermarkt in kleine gele plastic flesjes (zoek ze buiten de koeling - bij de bakartikelen). Na opening het flesje wel in de koelkast bewaren !

 

TIP: Dit recept afdrukken? Gebruik de functie Bestand - Afdrukken (Engels: File - Print) van de Browser

Terug naar:   DE HOMEPAGE (beginpagina)     

DE VORIGE PAGINA

Hoewel deze pagina met veel zorg is samengesteld, kunnen er fouten in staan. ' De Kooktips Homepage' aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid  voor eventuele schade, ontstaan door het gebruiken van informatie op deze pagina. Het auteursrecht (copyright, ©) en alle andere van toepassing zijnde commerciŽle rechten, zijn onverkort voorbehouden aan 'de Kooktips Homepage'