Barbecue: Visstickspiesen met spek

Terug naar:   DE HOMEPAGE (beginpagina)     

DE VORIGE PAGINA

RECEPT VOOR 15 stuks

INFO: Beetje ongewoon misschien, vissticks aan spiesen op de barbecue, maar ze smaken geweldig - zelfs zonder (barbecue) saus. Het recept is voor 15 stuks, maar er kunnen er natuurlijk ook makkelijk minder gemaakt worden.

Samen met een lekkere salade en broodjes kunnen deze visstickspiesen als een volledige (gezonde) maaltijd dienen. Reken daarvoor op 3 - 4 spiesen per persoon. Tip: Probeer ze eens met: Appel-ananas salade (mild-romig) (Klik hier voor het recept)

TIP: De visstickspiesen kunnen ook onder een hete ovengrill bereid worden (bij voorkeur op een rooster - leg er een bakblik of aluminiumfolie onder voor  afdruipend vet).


VOORBEREIDEN (circa 3 - 4 uur voor het barbecuen): 5 minuten.

BEREIDINGSTIJD SPIESEN: circa 30 minuten 

BARBECUEN: circa 15 minuten (aangenomen dat de barbecue al heet is)


VOORBEREIDEN:

Leg de benodigde hoeveelheid vissticks naast elkaar op een bord of borden. Dek ze af met plasticfolie en zet ze in de koelkast.

Tip: Het is de bedoeling dat de vissticks gedeeltelijk ontdooien zodat ze te snijden zijn. Probeer ze ook tijdens de verwerking straks zo koud mogelijk te houden in verband met bederf. Haal er dus niet te veel tegelijk uit de koelkast als er een grote hoeveelheid spiesen gemaakt wordt.

Tip: De vis mag zelfs nog licht bevroren zijn als de spiesen gebarbecued worden.


SPIESEN BEREIDEN (kan vanaf circa 2 uur tot kort voor het barbecuen):

Snijd een visstick in drie gelijke stukken, omwikkel die met ontbijtspek en rijg de stukjes aan een spies.

Werkwijze:

Snijd een plak ontbijtspek  - afhankelijk van de lengte van de plak - in twee of drie stukken die iets langer zijn dan de omtrek van een stukje visstick.

Wikkel een stuk ontbijtspek om een stukje visstick. Begin aan een smalle kant en zorg dat het begin en eind van het spek elkaar overlappen. Laat de snijkant van het stukje visstick zonder paneermeel onbedekt (zie de foto)

Steek een spies door het stukje vis, begin vanaf de smalle kant waar het spek elkaar overlapt (zo komen de onbedekte kanten aan de zijkant van de spies).

Wikkel op dezelfde manier nog twee stukjes visstick in spek en rijg die ook aan de spies. Tip: Houd wat afstand tussen de stukjes vis dan worden ze tijdens het barbecuen rondom knapperig.

Maak  de andere spiesen op dezelfde manier. Bestrijk de spiesen dun met olie en leg ze op een bord of schaal. Dek ze af met plasticfolie en zet ze in de koelkast tot ze nodig zijn.


BARBECUEN:

Leg de spiesen op het rooster op de hete barbecue.

Draai de spiesen als het spek aan de onderkant krokant is.

Wacht tot ze klaar zijn: Het spek is dan rondom krokant en de vis gaar (dit is makkelijk te zien aan de zijkant van de spiesen, de vis moet wit zijn (en niet meer glazig, grauw van kleur) draai de spiesen zonodig nog een keer om).

BENODIGDHEDEN:

plastic huishoudfolie

15 SPIESEN (hout of metaal), zie: Tip

olie en een kwastje (of vinger) om de spiesen in te vetten

15 vissticks
(circa) 200 gram ontbijtspek (broodbeleg, rechte plakjes zijn het handigst)

een in plakjes gesneden citroen (of citroensap ) Tip: Dat is te koop in de supermarkt in kleine gele plastic flesjes Zoek ze buiten de koeling bij de bakartikelen - Na opening het flesje wel in de koelkast bewaren !
 


Tip: Leg houten spiesen tenminste een uur voor gebruik in water om verbranden tijdens het barbecuen te voorkomen.

 

TIP: Dit recept afdrukken? Gebruik de functie Bestand - Afdrukken (Engels: File - Print) van de Browser

Terug naar:   DE HOMEPAGE (beginpagina)     

DE VORIGE PAGINA

Hoewel deze pagina met veel zorg is samengesteld, kunnen er fouten in staan. ' De Kooktips Homepage' aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid  voor eventuele schade, ontstaan door het gebruiken van informatie op deze pagina. Het auteursrecht (copyright, ©) en alle andere van toepassing zijnde commerciŽle rechten, zijn onverkort voorbehouden aan 'de Kooktips Homepage'