Ei - kevertjes

Terug naar:   DE HOMEPAGE (beginpagina)     

DE VORIGE PAGINA

RECEPT VOOR 2 kevertjes 

INFO: 

Deze kevertjes kunnen ruim (zelfs een dag) van te voren gemaakt worden, maar breng voor de zekerheid de mayonaise stipjes niet eerder dan circa 1/2 uur voor het serveren aan (het is een erg droevig gezicht als die naar beneden zakken).

 


BEREIDINGSTIJD: circa 15  minuten (het koken en afkoelen van de eieren niet mee gerekend).

AFWERKENcirca 5  minuten 


BEREIDEN :

Pel de eieren.

 

Snijd de tomaat doormidden (van boven naar beneden, dwars door het kroontje heen).

 

Haal het natte vruchtvlees met de pitjes uit de halve tomaten.

 

Snijd de halve tomaten  - tot circa 2/3 van de lengte - dwars door de kroontjes heen door midden, laat het laatste stuk aan elkaar zitten (zie foto).

 

Snijd de kroontjes 'netjes' uit de tomaten (zorg dat de uiteinden van de vleugeltjes puntig blijven).

 

Buig de tomaathelften een beetje open en probeer of de zo ontstane vleugeltjes op de eieren passen: Het dichte stuk van de tomaat wordt de kop van de kever en komt op de punt van de eieren. 

 

Maak de tomaatvleugeltjes zo nodig verder passend. Tip: Snijd ze nog iets verder in als ze niet ver genoeg open gaan, haal hier en daar nog wat vruchtvlees uit de binnenkant als ze te bol zijn.

 

Controleer - als alles goed past - of de eieren erg 'vies' geworden zijn en spoel ze zonodig af onder de koude kraan.

 

Dep de eieren en de tomaten droog met keukenpapier.

 

Breek de cocktailprikkers door midden.

 

Zet een ei-kever in elkaar en zet de vleugels (als volgt) vast met twee halve cocktailprikkers: Prik de cocktailprikkers  - op de plek waar de voelsprieten komen - met de botte, doorgebroken kant naar beneden - dwars door de tomaat in het ei. Laat het scherpe puntje van de prikkers circa 1 centimeter boven de tomaat uitsteken.

 

Leg de kever op de garnering (Tip: Snijd - als de ondergrond glad is - eerst een plakje van de onderkant van de kever af).

 

Schuif twee sprieten bieslook op de cocktailprikkers (Tip: Of doe dit - als de kevers lang van te voren gemaakt worden - pas tijdens het afwerken).

 

Maak de andere kever net zo en zet ze tot gebruik in de koelkast.

 


AFWERKEN*

Maak - bijvoorbeeld met behulp van een lepel en de punt van een aardappelschilmesje - de mayonaise stipjes op de vleugels.  

 

*Let op: 

Als de kevertjes uit de koelkast komen moet dit direct gebeuren (als er te lang mee gewacht wordt kan er condens ontstaan op de koude kevertjes en dan plakt de mayonaise niet).

BENODIGDHEDEN:

 

voor de kevertjes:

keukenpapier

2 houten cocktailprikkers

 

2 hardgekookte eieren

1 tomaat

4 sprietjes bieslook

circa 1 eetlepel mayonaise, zie Tip

 

voor de garnering:

boerenkoolblad (of sla)

 

lekker er bij:

echte Melba toast (Klik hier voor het recept) 

 

Verder (voor op tafel):

peper, zout en boter of mayonaise

 

Tip: Voor het maken van grote hoeveelheden kevers is een met mayonaise gevulde wegwerp-spuitzak (klik hier voor een tip) een erg handig hulpmiddel voor het aanbrengen van de stipjes.

 

TIP: Dit recept afdrukken? Gebruik de functie Bestand - Afdrukken (Engels: File - Print) van de Browser

Terug naar:   DE HOMEPAGE (beginpagina)     

DE VORIGE PAGINA

Hoewel deze pagina met veel zorg is samengesteld, kunnen er fouten in staan. ' De Kooktips Homepage' aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid  voor eventuele schade, ontstaan door het gebruiken van informatie op deze pagina. Het auteursrecht (copyright, ©) en alle andere van toepassing zijnde commerciŽle rechten, zijn onverkort voorbehouden aan 'de Kooktips Homepage'