Gegrilde nectarines

Terug naar:   DE HOMEPAGE (beginpagina)     

DE VORIGE PAGINA

RECEPT VOOR 4 personen

INFO: Serveer deze gegrilde nectarines warm. Ze zijn erg lekker met iets kouds er bij, bijvoorbeeld vanille-ijs of vanilleyoghurt.

 

LET OP: Gebruik voor dit recept nectarines die echt goed rijp zijn, want nog niet goed rijpe nectarines zijn niet lekker als ze gegrild worden (en ook niet te halveren omdat de pitten er te vast in zitten).

 


BEREIDINGSTIJD: circa 15 minuten 


BEREIDEN:

Halveer de nectarines: Snijd daarvoor steeds een nectarine rondom tot de pit in - doe dat van boven naar beneden, zo dat er twee gelijke helften ontstaan.

 

Pak daarna met beide handen een deel van de nectarine en haal de helften met een draaiende beweging van elkaar.

 

Verwijder de pitten.

 

Zet de ovengrill aan.

 

Bestrooi de snijvlakken van halve nectarines dun met kaneel en daarna met basterdsuiker.

 

Leg de nectarines met de bestrooide kant naar boven in een ovenschaal of op een bakplaat en schuif ze - op circa 5 - 10 centimeter afstand - onder de hete ovengrill.

 

Wacht nu voor zachte karamel enkele minuten tot de suiker net gesmolten is

of

wacht iets langer voor krokante karamel. Tip: Controleer dat met een lepel en wacht niet te lang, want dan verbrandt de karamel.

BENODIGDHEDEN:

 

EEN OVENGRILL

EEN OVENSCHAAL of BAKPLAAT

 

4 rijpe nectarines

2 theelepels kaneel

8 eetlepels licht bruine basterdsuiker

 

Info: Nectarines zijn rijp als ze lekker ruiken en niet hard meer zijn. Ze blijven dan meestal nog wel enkele dagen goed.

 

TIP: Dit recept afdrukken? Gebruik de functie Bestand - Afdrukken (Engels: File - Print) van de Browser

Terug naar:   DE HOMEPAGE (beginpagina)     

DE VORIGE PAGINA

Hoewel deze pagina met veel zorg is samengesteld, kunnen er fouten in staan. ' De Kooktips Homepage' aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid  voor eventuele schade, ontstaan door het gebruiken van informatie op deze pagina. Het auteursrecht (copyright, ©) en alle andere van toepassing zijnde commerciŽle rechten, zijn onverkort voorbehouden aan 'de Kooktips Homepage'